- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 6 πιπεριές πράσινες
- 4 μέτριες πατάτες
- αλεύρι γ.ό.χ.
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
Ανάμικτα τηγανιτά λαχανικά του καλοκαιριού
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Πλένουμε και βουρτσίζουμε τις πατάτες. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα. Όταν είναι έτοιμο τηγανίζουμε σε δόσεις τις μελιτζάνες. Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι. Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια στο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια στην άκρη. Τηγανίζουμε τις πατάτες κι έπειτα τα κολοκυθάκια. Τέλος τηγανίζουμε τις πιπεριές (με πολλή προσοχή καθώς βγάζουν αρκετά υγρά με αποτέλεσμα να πιτσιλούν). Αραδιάζουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!