- 8 μικρά στρογγυλά κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά στη γάστρα
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα κοτσάνια. Κόβουμε ένα μικρό ” καπάκι” στην κορυφή και με ένα κουτάλι αδειάζουμε μέρος από το εσωτερικό. Κρατάμε το μισό και το ψιλοκόβουμε και το υπόλοιπο το κρατάμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για άλλη χρήση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης προσθέτοντας και το περιεχόμενο που κρατήσαμε από το εσωτερικό των κολοκυθιών, και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε το καπάκι και τα αραδιάζουμε στη γάστρα. Περιχύνουμε με 300 γραμμάρια νερό ζεστό κλείνουμε τη γάστρα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί της γάστρας και ανακατεύουμε με το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!