- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- αλεύρι γ.ό.χ.
- φρυγανιά τριμμένη
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
- τζατζίκι για το σερβίρισμα
Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και σε ένα τρίτο πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο. Βουτάμε τα κολοκυθάκια διαδοχικά στο αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και τζατζίκι .
Καλή σας όρεξη!