- 1 κιλό πράσινα κολοκυθάκια
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γραμμάρια κασέρι ή γραβιέρα
- 2 αυγά
- 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 60 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Κολοκυθοκεφτέδες
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή βάζουμε ένα λαδόχαρτο. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 30 – 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!