- 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Κολοκυθομελιτζανοκεφτέδες
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα και το βγάζουμε. Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες. Σερβίρουμε με τζατζίκι.
Καλή σας όρεξη!