- 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κιλό μπάμιες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο
Πλένουμε τις μπάμιες και κόβουμε λίγο από το κοτσανάκι. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το βάζουμε σε ταψί ή γάστρα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τις μπάμιες στο ταψί με το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο (ή αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα σκεπάζουμε με το καπάκι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά σκεπασμένο και 10 λεπτά ξεσκέπαστο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!