- 500 γραμμάρια φιλέτο από κοτόπουλο
- 500 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 800 γραμμάρια σπανάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Κοτόπουλο με σπανάκι και μανιτάρια
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!