- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κοτόπουλο με φασολάκια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κορυφές και τα ξεπλένουμε. Αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθούν. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!