- 1 κιλό κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φέτες αλλαντικό γαλοπούλα ψητή
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί regato
- Για τη μπεσαμέλ
- 750 γραμμάρια γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Κουνουπίδι ογκρατέν
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φουντίτσες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματίζουμε το κουνουπίδι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και σκορπάμε τις φέτες κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στο κουνουπίδι. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σκορπίζοντας το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε και αυτά στη μπεσαμέλ. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το κουνουπίδι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!