- 500 γραμμάρια λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 250 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 50 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 200 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα
Λαχανοπρασόρυζο με χωριάτικο λουκάνικο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο, τα πράσα και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε τα λουκάνικα στο επιθυμητό μέγεθος. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Βάζουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στην κατσαρόλα με το λάχανο προσθέτουμε το ρύζι αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα. Σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν θέλουμε χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!