- 12 μεγάλα μανιτάρια agaricus ή portobello
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε καρέ
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- θυμάρι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μανιτάρια γεμιστά με πιπεριά μπέικον και κρέμα γάλακτος
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα ή τα ξεφλουδίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε τα μανιτάρια με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε με το μίγμα κρέμας γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!