- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια σε τέταρτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 100 γραμμάρια ζωμό κότας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Μανιτάρια κοκκινιστά
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια όσο είναι δυνατή η φωτιά και τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ντοματοπελτέ, το ζωμό κότας, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοψηθούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαιντανό. Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Τα κοκκινιστά μανιτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σάλτσα για να συνοδεύσουμε ζυμαρικά.
Καλή σας όρεξη!