- 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 25 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 30 γραμμάρια κρασί λευκό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Μανιτάρια σωτέ
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια πολύ καλά. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε τέταρτα ενώ αν είναι μικρά τα κόβουμε στη μέση. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μανιτάρια σωτέ αμέσως, με ψιλοκομμένο μαιντανό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μανιτάρια σωτέ σαν συνοδευτικό για ρύζι ή σαν σάλτσα για ζυμαρικά.
Καλή σας όρεξη!