- 200 γραμμάρια μπέικον σε κομματάκια
- 600 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1/5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1/5 λίτρο ζεστό γάλα
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- αλάτι
- ψιλοκομμένο μαιντανό
Μανιταρόσουπα με τραγανό μπέικον
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε και σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Όταν αλλάξουν χρώμα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα, τα μπαχαρικά, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
Καλή σας όρεξη!