- 12 μικρές μελιτζάνες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- 10 μεγάλα μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 8 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
Μελιτζάνες ιμάμ με φέτα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις χαράσουμε στη μέση και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις αφήνουμε για 1 ώρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα σουρωτήρι και είναι έτοιμες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Σεέ α τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!