- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό μικρές πράσινες πιπερίτσες
- 1/2 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Μελιτζάνες με πιπεριές και φέτα
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από το εσωτερικό τους. Τις λαδώνουμε κι αυτές, αλατίζουμε και τις τοποθετούμε μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα. Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα, προσθέτουμε ρίγανη και τη φέτα και ψήνουμε για 1/2 ώρα.
Καλή σας όρεξη!