- 750 γραμμάρια μοσχάρι μαλακό( σπαλομίτα, χτένι, σπάλα κλπ)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 κιλό σέσκουλα
- άνηθο
- μαιντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- Για το αυγολέμονο
- 3 κρόκους αυγών
- 1 λεμόνι
Μοσχαράκι με σπανάκι λεμονάτο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ίσα να μην κολλήσει το κρέας. Πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα κόβουμε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τα μυρωδικά, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε στο μπωλ λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας χτυπώντας. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!