- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 1 καρότο μεγάλο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ψωμί χωριάτικο (βλ.συνταγή)
Μοσχαράκι με φασολάκια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κορυφές και τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κομμάτια του κρεάτος και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και το κρέας. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψωμί χωριάτικο (βλ.συνταγή).
Καλή σας όρεξη!