- 1/2 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι σε φετάκια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 300 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μπάμιες στην κατσαρόλα
Σε ένα τηγάνι ζασταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φετάκια κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και μισό ποτηράκι νερό. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες χωρίς να τις ανακατέψουμε. Σκεπάζουμε και τις σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε στο τέλος το μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Καλή σας όρεξη!