- 1 κιλό μπάμιες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 300 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ξερό δυόσμο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Μπάμιες στο φούρνο με φέτα
Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας το κοτσανάκι και προσέχοντας να μην το κόψουμε πολύ βαθιά. Στη συνέχεια τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά να λαδωθούν. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και περιμένουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρουμε τις μπάμιες σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δυόσμο, τη φέτα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!