- 2 πατάτες μέτριες
- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 2 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κούπα φασολάκια στρογγυλά καθαρισμένα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 μεγάλα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 50 γραμμάρια γραβιέρα ή φέτα τριμμένη
Μπριάμ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε λίγο τα λαχανικά ίσα να θωρακιστούν από έξω και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη και στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τη ντομάτα και την πάπρικα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαιντανό και ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αντίσταση για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σημείωση : αν ψήσουμε το φαγητό σε πήλινη γάστρα, δε χρειάζεται να σωτάρουμε τα λαχανικά. Θα τα ρίξουμε όλα μαζί εξ ‘ αρχής στο πήλινο και θα ψηθούν πολύ ωραία!
Καλή σας όρεξη!