- 1,5 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου ( βλ. συνταγή )
- 200 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 1 σπιτικό ζωμό βοδινού
- 150 γραμμάρια νερό ζεστό
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Πατάτες γιαχνί
4 Μερίδες
~ 1 ώρα
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις πατάτες, το νερό, το ζωμό, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνουν με λίγο ζουμί. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!