- 4 μεγάλες ή 8 μέτριες πατάτες
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- 80 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 4 φύλλα δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
- αλάτι
Πατάτες με κολοκυθάκια στο φούρνο
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε τις κορυφές από τα κολοκυθάκια. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και σε φέτες τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μια γάστρα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και γκριλ στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν περάσουν 30 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο να ψηθεί για άλλα 30 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!