- 1 κιλό πατάτες
- 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα
- 200 γραμμάρια ανάμικτα τριμμένα τυριά ( κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα )
- 200 γραμμάρια γάλα
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι λευκό
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
Πατάτες με μανιτάρια και τυριά στο φούρνο
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 1/2 ώρα. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες και απλώνουμε μια στρώση στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τυριά. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυριά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τυριά και χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το λευκό πιπέρι. Περιχύνουμε το φαγητό και το ψήνουμε για 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα.
Καλή σας όρεξη!