- 1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κλαδάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 4 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- χυμό από 1 λεμόνι
Σπανάκι με μανιτάρια αυγολέμονο
Σωτάρουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε κι αυτά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι και χτυπάμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε.
Καλή σας όρεξη!