- 500 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού
- σάλτσα γιαουρτιού (βλ. συνταγή) ή τζατζίκι (βλ. συνταγή)
Σπανακοκεφτέδες
Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να κολλήσει το μίγμα. Αν το μίγμα είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Για να πλάθονται πιο εύκολα τα κεφτεδάκια, αν θέλουμε αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Αν τους θέλουμε πιο τραγανούς ψήνουμε 10 λεπτά παραπάνω. Περιχύνουμε τους σπανακοκεφτέδες με χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού (βλ.συνταγή).
Καλή σας όρεξη!