- 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 500 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 6 κλαδάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 6 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αυγά χτυπημένα
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το τύλιγμα
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Σπανακοπρασοκεφτέδες
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια και τα πράσα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί. Όταν κρυώσουν ελαφρά τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τυλίγουμε σε αλεύρι. Τους αραδιάζουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Περιχύνουμε τους σπανακοπρασοκεφτέδες με χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού (βλ.συνταγή).
Καλή σας όρεξη!