- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γραμμάρια νερό ζεστό
- 60 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθος
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
Σπανακόρυζο
4 Μερίδες
~ 30 λεπτά
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι και το νερό. Περιμένουμε να φουσκώσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Καλή σας όρεξη!