- 500 γραμμάρια φασολάκια στρογγυλά
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου (βλ.συνταγή)
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- πουρέ πατάτας ή πουρέ κολοκύθας (βλ.συνταγή)
Φασολάκια βουτύρου με λεμόνι και σκόρδο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου (βλ.συνταγή), τα φασολάκια και το βούτυρο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα φασολάκια για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πουρέ κολοκύθας (βλ.συνταγή). Επίσης με τα φασολάκια βουτύρου μπορούμε να συνοδεύσουμε διάφορα κρεατικά.
Καλή σας όρεξη!