- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 2 καρότα μεγάλα σε φέτες
- 4 μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- τυρί φέτα (προαιρετικά)
Φασολάκια κοκκινιστά με καρότα και μανιτάρια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κορυφές και τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πλένουμε τα καρότα και αν χρειάζεται τα ξεφλουδίζουμε. Σε μια φαρδιά και κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθούν. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και αν θέλουμε τυρί φέτα.
Καλή σας όρεξη!