- 750 γραμμάρια φασολάκια πλατιά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μεγάλα καρότα σε χοντρές φέτες
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- 200 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- μπαχάρι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Φασολάκια κοκκινιστά με καρότα και μανιτάρια
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!