- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
- 400 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- ψωμί χωριάτικο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- γιαούρτι
Φασολάκια με κιμά
Αφαιρούμε τις σκληρές κορυφές από τα φασολάκια και τα ξεπλένουμε καλά. Αν έχουν “κλωστές” καθαρίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαιράκι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο και τα φασολάκια και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Αυτό το κάνουμε για να γίνουν τα φασολάκια τραγανά απ΄ έξω και να παραμείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους κατά το βράσιμο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κάρυ, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα φασολάκια ζεστά ή χλιαρά πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύονται ιδανικά γιαούρτι και χωριάτικο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!