- Για τα φασολάκια με μανιτάρια
- 500 γραμμάρια μανιτάρια brown σε φέτες
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη λεμονάτη σάλτσα
- 500 γραμμάρια ζωμό ζεστό από το βράσιμο των φασολιών
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φασολάκια με μανιτάρια σε λεμονάτη σάλτσα
Για τα φασολάκια με μανιτάρια :καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κορυφές και τα ξεπλένουμε. Τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε το ζωμό, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα πόσο βραστερά είναι τα φασολάκια. Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Για τη λεμονάτη σάλτσα : στραγγίζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τα υγρά από τα φασολάκια και τη βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ με 1 κ.σ. κρύο νερό προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζωμό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα φασολάκια. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!