- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πατάτα σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1/2 σελινόριζα σε κυβάκια
- 1 λεπτό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1/2 κούπα φιδέ ή αστράκι
- φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- θυμάρι
- Για το αυγολέμονο
- 2 φρέσκα αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Χορτόσουπα αυγολέμονο
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε αναλόγως. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε ζεστό νερό που να σκεπάζει τα λαχανικά -όχι περισσότερο- τον κύβο κότας, πιπέρι και αλάτι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα φύλλα σέλινου, το φιδέ ή το αστράκι και όταν φουσκώσει το ζυμαρικό σβήνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και καθώς χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στο αυγολέμονο λίγο ζουμί από τη σούπα χτυπώντας ζωηρά. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ζωηρά και ανακατεύοντας αφήνουμε τη σούπα να πάρει ακόμα μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τη χορτόσουπα ζεστή με θυμάρι.
Καλή σας όρεξη!