- 1 μεγάλο ψαρονέφρι περίπου 1,5 κιλό
- 8-10 φέτες μπέικον
- 60 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 κ.σ. μουστάρδα ( βλ. συνταγή )
- 4 ξερά βερύκοκα ψιλοκομμένα
- 4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το στεγνώνουμε. Με ένα μαχαίρι το ανοίγουμε ή λέμε στο χασάπη να το ανοίξει όταν το αγοράσουμε. Το χτυπάμε πολύ ελαφρά και το τοποθετούμε πάνω στις φέτες μπέικον που έχουμε στρώσει δίπλα δίπλα. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα φρούτα τη γραβιέρα και το φασκόμηλο και τυλίγουμε το ρολό μαζί με το μπέικον. Δένουμε το ρολό με σπάγκο ψησίματος και το τοποθετούμε σε μια γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 40 λεπτά και ανοίγουμε το καπάκι να ξεροψηθεί για 30 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη!