- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 4 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1500 γραμμάρια νερό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο :
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαιντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθούν τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά και χτυπώντας προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζωμό από τη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!