- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γραμμάρια φιδέ
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 4 κλαδάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
- 1 καρότο σε φετάκια
- 2 λίτρα νερό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο :
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά και φιδέ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα 50 γραμμάρια φιδέ, το κρεμμύδι, το μαιντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο νερό. Όταν πάρει καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα τα κολοκυθάκια και τον υπόλοιπο φιδέ και σιγοβράζουμε για ακόμα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι. Εν τω μεταξύ σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και χτυπώντας προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζουμί από τη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!