- Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 καρότο μέτριο τριμμένο
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη ντοματόσουπα
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 500 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- ρίγανη αποξηραμένη
- ελαιόλαδο
- γιαούρτι στραγγιστό
- χωριάτικο ψωμί (βλ. συνταγή)
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Για τα γιουβαρλάκια : σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, το βασιλικό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ντοματόσουπα : σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, το νερό, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Όταν πάρει βράση η σούπα ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια που πλάσαμε. ‘Οταν αρχίσει να βράζει δυνατά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, γιαούρτι στραγγιστό, και χωριάτικο ψωμί (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!