- 1/2 κιλό κιμά από ανάμικτα φιλέτα κοτόπουλου ( μπούτι και στήθος)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 150 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 4 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1500 γραμμάρια νερό
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο :
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Γιουβαρλάκια με κοτόπουλο
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα 50 γραμμάρια ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθούν τα γιουβαρλάκια. Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι και όσο αλάτι χρειάζεται και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζωμό από τη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!