- 3 κούπες πλιγούρι
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κούπα αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Ισλί κεφτέδες
Πλένουμε το πλιγούρι από βραδίς και το αφήνουμε σκεπασμένο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση : σωτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη γέμιςη να σιγοψηθεί για 1/2 ωρίτσα και να τραβήξει τα υγρά, και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Στο πλιγούρι προσθέτουμε το 1/2 κιλό κιμά, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Παίρνουμε μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε φυλλαράκια. Βάζουμε μέσα στα φυλλαράκια από ένα μπαλάκι γέμισης και κλείνουμε καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν ή τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και όταν αρχίσει να βράζει το αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ισλί. Τα βράζουμε για μισή ώρα και τα σερβίρουμε με λεμόνι.
Καλή σας όρεξη!