- 3 κιλά κατσικάκι
- 3 κιλά πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Για τη μαρινάδα:
- 2 κ.σ. μουστάρδα σπιτική
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο
Πλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε από βραδίς σε ένα σκεύος με καπάκι. Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά το κατσικάκι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν είναι να το ψήσουμε πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε με τη φλούδα. Τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα. Βάζουμε από πάνω το κατσικάκι και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα και το ξεσκεπάζουμε να ψηθεί για άλλη μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη!