- Για τα κεμπάπ
- 400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1 κ.γ. τσιμένι
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 8-10 ξυλάκια για κεμπάπ
- Για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι (βλ.συνταγή)
- σάλτσα εζμέ (βλ.συνταγή)
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα καπνιστή
Κεμπάπ γιαουρτλού
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι, το κύμινο, το μπαχάρι, το τσιμένι, την κανέλα, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μπολ με το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ. Παίρνουμε ποσότητες από τον κιμά και πλάθουμε τα κεμπάπ γύρω από τα ξυλάκια. Ψήνουμε τα κεμπάπ στη σχάρα 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, στραγγιστό γιαούρτι και τη σάλτσα εζμέ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
Καλή σας όρεξη!