- Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τους κεφτέδες με κιμά
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα ( βλ. συνταγή )
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
Κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο
Για τις πατάτες : πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί που να χωράει και τους κεφτέδες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το πιπέρι, αλάτι και προσθέτουμε τη δάφνη, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Για τους κεφτέδες : σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε νερό που να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγο και το στύβουμε. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά , το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το γιαούρτι, τη μουστάρδα (βλ.συνταγή), το ελαιόλαδο, τα αυγά, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και αλάτι. Ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε στο ταψί ανάμεσα στις πατάτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες και να ψηθούν.
Καλή σας όρεξη!