- Για το φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 5 πράσα σε λεπτές ροδέλες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Κιμαδόπιτα με πράσο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κύμινο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!