- 8 μικρά κοπανάκια από κοτόπουλο
- 500 γραμμάρια παραδοσιακά ζυμαρικά πλεξούδες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. μίγμα με γεύση λαχανικών σε σκόνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Μπουτάκια κοτόπουλου με πλεξούδες στη γάστρα
4 Μερίδες
~ 1 ώρα
Μαρινάρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με τα μπαχαρικά και 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε γάστρα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ζεστό νερό που να τα σκεπάζει και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να φουσκώσουν τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!