- Για τα κοτοσουβλάκια
- 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος και μπούτι κοτόπουλου
- 2 κόκκινες πιπεριές σε καρέ
- 2 πράσινες πιπεριές σε καρέ
- 8-10 ξυλάκια για σουβλάκι
- Για τη μαρινάδα
- 60 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 50 γραμμάρια μουστάρδα (βλ.συνταγή)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 4 ντομάτες σε φέτες
- 4 πίτες για σουβλάκι (βλ.συνταγή)
- φέτες λεμονιού
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μουστάρδα σπιτική (βλ.συνταγή)
Κοτοσουβλάκια στη σχάρα
Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους περίπου 4 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας : τη μουστάρδα (βλ.συνταγή) με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Βουτάμε στη μαρινάδα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 2 ώρες στο ψυγείο. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε εναλλάξ κομματάκια μπούτι και στήθος μαζί με τα καρέ κόκκινης και πράσινης πιπεριάς. Ψήνουμε τα κοτοσουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε μαζί με φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας, φέτες λεμονιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μουστάρδα σπιτική (βλ.συνταγή) και σπιτικές πίτες για σουβλάκι (βλ.συνταγή).
Καλή σας όρεξη!