- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 400 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Κοτόπουλο με πλιγούρι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά και το γυρνάμε από την άλλη. Το βγάζουμε στην άκρη και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!