- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 6 άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια
Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μπούτια μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα μπούτια από την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κύβο λαχανικών, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρουμε τα μπούτια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε να πάει παντού και αφού δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή πατάτες πουρέ.
Καλή σας όρεξη!