- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 κύβο λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Κοτόπουλο στο φούρνο με χωριάτικες σκορδάτες πατάτες
Με ένα σκληρό βουρτσάκι πλένουμε τις πατάτες κάτω από τη βρύση για να φύγουν τα χώματα. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια γάστρα ή ταψί τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Προσθέτουμε τη δάφνη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε το φαγητό με τη βινεγκρέτ. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ταψί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!