- 750 γραμμάρια φιλέτο από στήθος και μπούτι κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
- 2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
Τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη μουστάρδα και τη ζάχαρη – όχι τη ρίγανη- και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!